☰ Меню

2012

Фотограф: Ромео Чолаков и Тодор Митов

По повод 70 годишнината от рождението на Людмила Живкова през 2012 година Фондация „Людмила Живкова – Знаме на мира” провежда две изложби:

На 19 юли 2012 г. в Галерия „Кредо – Бонум”,  гр. София, Фондация „Людмила Живкова – Знаме на мира” съвместно с Фондация „Кредо-Бонум”, организират изложба с картини на Николай Рьорих на тема „Като по струна над бездната”. По време на изложбата е излъчен и филмът - „Последните седем години  от живота на Людмила Живкова”.

На 20 септември 2012 г. в Галерията за чуждестранно изкуство,      гр. София, съвместно с Националната галерия за чуждестранно изкуство, фондация „Св. Св. Кирил и Методий” и Фондация „Людмила Живкова – Знаме на мира” се организира ретроспективна изложба „Културното отваряне на България към света”. Изложбата е открита с приветствия от Ирина Мутафчиева – директор на Галерията за чуждестранно изкуство, Евгения Живкова – председател на Фондация „Людмила Живкова – Знаме на мира” и художникът Светлин Русев. Получени са и поздравителни писма от  министърът на труда и социалната политика - г-н Тотю Младенов и зам.-министърът на културата -  арх. Георги Стоев.